ЦЕНТЪР ЗА ЛИЧНОСТНА ЕФЕКТИВНОСТ

5 съвета за успех от Арнолд Шварценегер!Арнолд Шварценегер е австро-американски бивш професионален културист, актьор, режисьор, предприемач, инвеститор и политик, който е губернатор на щата Калифорния в периода 2003 - 2011 г.
Печели наградата „Мистър Вселена“ през 1967 г. на 20-годишна възраст и „Мистър Олимпия“ седем пъти. Шварценегер оставя важна следа в историята на културизма и е автор на няколко книги и многобройни статии за този спорт. В ранните си години Арнолд спечелва широка популярност като успешен културист, а по-късно и като успешна филмова екшън звезда от Холивуд. Като културист носи прякора „Австрийския дъб“, а в политиката е наричан и „Калифорнатора“ (по аналогия с „Терминатора“). Може би най-известният му филм е Терминаторът, наред с други филми като Хищникът, Терминатор 2: Денят на страшния съд, Терминатор 3: Бунтът на машините, Истински лъжи, Ченге в детската градина, Зов за завръщане, Джуниър, Коледата невъзможна и холивудския му пробив Конан Варварина.
Притежава активи на 200 млн долара, организатор на конкурса «Арнольд Классик».

Това са 5 неговите съвети за успеха!


1. Вярвайте в себе си!
“Още в края на 60-те знаех че съм победител. Знаех и усещах че съм роден за велики неща. Може би хората ще кажат че този начин на мислене звучи твърде нескромно. Съгласен съм! Така е. Скромността е дума, която не се отнася за мен по никакъв начин. И надявам се винаги да е така”
“Ние всички имаме голяма вътрешна сила. Тази сила е вярата в нас самите. Това наистина има огромно отношение в това да си победител. Трябва да видиш себе си като победител, преди да спечелиш. И наистина трябва да си жаден за това. Вие имате право да искате да сте най-добрите-възползвай те се!”
“Нашият ум е нашата граница. Колкото по-дълго си представяш че можеш да направиш нещо, ти наистина ще го направиш, стига да вярваш в това на 100 процента”
Много силната вяра в себе си може да бъде изключително полезна. Доколко вярваш на твоето АЗ, говори много за твоите постижения и резултати. Но проблемът с изявления като: “Просто вярвай в себе си повече” е че те не идват с никакви практически инструкции как всъщност да изградиш тази вяра вътре в теб и да си повярваш истински.
Така че слушайки само празни твърдения като и просто повтаряйки си ги, без никаква практическа стойност ние ще продължаваме да имаме трудни моменти каквото и да правим и ще тъпчем на едно място.Има обаче няколко неща, които може би могат да ви бъдат полезни в тази посока:
Първо осъзнайте че сте в състояние да се справите с негативните неща, които се изпречват на пътя ви с вяра в себе си и в собствените си възможности. Разберете че по този начин вашите добри шансове за успех също ще се увеличат.
С поставянето на цели и постигането им, вярата във вас самите ще се увеличава. Изправяйки се с лице срещу страховете си и виждайки как оцелявате заставайки срещу тях, вашата самоувереност също ще придобие по големи размери.
Нито един от тези варианти не звучи забавно, лесно и бързо. И в повечето време изобщо не са. Но като много други неща в живота, трябва да вложите усилия, за да получите добри резултати.
Има и една друга страна на предизвикателството да вярваш в себе си: съвсем не малка част от проблема с липсата на вяра идва от вътрешния саботаж, който си правим сами на себе си, самоограничаващите вярвания, които си поставяме и съпротивата на нашия собствен ум.
Ироничното тук е че спираме сами себе си по пътя към успеха. И по лошото е че в доста от случаите дори не го осъзнаваме.
Подобни книги ще ви помогнат да намалите вътрешната борба и да спрете със собствения си съботаж. С течение на времето ще получите по добър контрол над ума си и ще спрете да слушате вашите собствени негативни гласове и ще изградите по голяма емоционална устойчивост.
Наличието на тези няколко неща, които споменахме, ще направи по-лесно да видите себе си такъв, какъвто искате да бъдете и ще ви доближи до образа на вашите мечти, правейки това което желаете.
Защото както казва Арнолд: Трябва да сте в състояние да си представите това, което желаете да направите, в противен случай ще бъде много трудно или просто невъзможно да превърнете визията в реалност.
Когато имаме по добър контрол над ума си, става все по лесно да поддържаме жива желаната визия в главата си ден след ден, седмица след седмица.
Ще бъдем по малко склонни към саботаж на самите себе си-поне така мисли Терминатора, а на него не можем да му отречем успеха нали?


2. Гледайте на борбата и на провала като нещо положително.
“Силата не идва от победата. Самата борба развива вашите силни страни. Когато минавате през трудностите, борейки се и решавайки да не се предавате докрай-ето това е сила!”
Провалите рядко са краят на света. Те са част от нашето пътуване, част от обучението ни, може би най-важната част. Проблемът идва тогава когато имаш манталитет на страхливец, защото ако е така, всеки неуспех или срив ще ти се стори все едно че небето пада върху теб.
Това може много да ви попречи в изпълнението на целите и желанията ви или дори сковани от страх да не предприемете действия изобщо в никаква посока.
Ключът към преодоляването на това е да си изработим манталитет и мислене за изобилие и смелост, които да ни казват че винаги съществуват повече възможности. Това ще ни позволи да не вземаме прекалено насериозно неуспехите.
Един от начините да си помогнете сами и да си създадете манталитет на изобилие от възможности е да замените някои от обичайните неща, които влизат във вашия живот с други по позитивни и мотивиращи като новини, реклами, книги с информация от автори и лектори занимаващи се с личностно развитие и продуктивност, можете да четете дори повече сайтове като този с подобна тематика, където е фокусирано най-доброто от света на мотивацията и израстването.
Друг начин е като излизате повече с хора притежаващи манталитета и мисленето за което говорим или просто с хора, които са положителни и ентусиазирани от живота!
В моментите, когато, наистина, се проваляте, тръгвате да се предавате или се мъчите да оцелеете в една или друга ситуация, ако успеете да продължите, ще успеете и да изградите вашата вътрешна сила за живот и да се придвижите напред.
И ако сте в състояние да се поучите от вашите минали неуспехи със сигурност ще задълбочите познанията за себе си, които ще ви помогнат занапред да избегнете някои грешки и да намерите по-добър курс към вашата цел.
Запомнете, за да успеете, вие имате нужда от тези провали! Те ви правят по-силни и по-умни, провалите са като витамин в изграждането на една по добра версия на теб самия и са от жизненоважно значение за твоя успех.


3. Направете с едно допълнително усилие повече!
“Последните три или четири повторения са тези, които карат мускулите да растат. Точно наличието на тази допълнителна част изпълнена с болка отличава шампиона от губещия. Това е нещото, което липсва на повечето хора, а именно смелостта да продължат напред и да минат през болката и страданието, без значение какво ще стане.”
Следващият път каквото и да правите, направете още едно допълнително усилие, направете една стъпка повече. Да, това не е лесно!
Лично аз смятах че не е лесно, може би защото мислих прекалено много. Прекаленото мислене често води до негативни мисли и колебание в нашето съзнание, което пък води до отслабване на собствената ни сила и поражда съмнения в нашите възможности. Понякога прекаленото мислене може да доведе до нищо повече от загуба на време и възможности.
Повече от полезно е просто да спрете да мислите, когато всичкото необходимо мислене и умуване по въпроса вече е направено.
Тогава просто отидете и направете това, което сте решили да направите, след това се поучете от опита, който ще придобиете и продължете напред. Както се казва “Just DO It”


4. Тренирайте.
“Тренировките и спорта са нещо като отудшник за потиснатите ни енергийни източници, страдащи от стреса, напрежението и притеснението. Тренирайки, ние тонизираме духа и подобряваме значително състоянието на тялото и засилваме неимоверно мотивацията си.”
Да, тренировките могат да бъдат полезни по повече от един начин. Аз открих че един от най-добрите начини да се преборим с тревожността, с отрицателното настроение, липсата на желание за каквото и да е е просто да се упражняваме и да тренираме, да събудим живеца в нас. Просто трябва да се довлачите до нужното място, да раздвижите тялото си, за да получите желания резултат.
Да тренирате или не, това не е въпрос на избор. Ако искате да сте успешни трябва да го направите. Всички знаем че има хора, които някак си естествено, просто от само себе си, през цялото време преливат от енергия, но ако не сте от тях, както са повечето от нас, тогава ще трябва да се упражнявате, да спортувате по някакъв начин, за да създадете тази енергия в себе си, а тя от своя страна да ви даде силите и мотивацията да постигнете това към което сте се устремили в живота!


5. Помагайте на другите!
“Помагайте на другите, давайте нещо в замяна, когато помагат на вас! Гарантирам ви че ще откриете как тези обществено полезни активности от ваша страна ще подобрят живота и света около вас. Вашата най-голяма награда от това да помагате на останалите е обогатяването на собствения ви живот и издигането му до нов, по-добър смисъл.”
Да помагаме на другите е дейност, която може да бъде ценна за всички по много начини. Освен че ще бъдем в услуга не само на себе си, но и на обществото, и по този начин ще обогатим собствения си живот, ние също така ще имаме възможност да си създадем много и прекрасни контакти и взаимоотношения с много нови хора.
Това, което давате ще се върне с пълна сила обратно при вас. Ако предоставите някаква стойност и помощ в живота на другите, доста от тях ще са склонни да помогнат и на вас, когато и вие имате нужда от помоща на някой.
Всичко това създава една голяма, възходяща спирала от позитивни действия и мисли във всеки от нас. И това може да бъде много полезно за всички, нали?
 

 

Обучения

Начало Полезно Полезни статии 5 съвета за успех от Арнолд Шварценегер!